Тенденции и статистики при дигиталния печат на текстил Тенденции и статистики при дигиталния печат на текстил Тенденции и статистики при дигиталния печат на текстил

Тенденции и статистики при дигиталния печат на текстил

17.05.2017

Мираж Груп с дългогодишен опит и с реализирани продажби на едни от най-големите производители на печатни машини за текстилния пазар.
 

Според анализа на Smithers Group за бъдещето на дигиталния печат на текстил до 2021 г. се потвърждава, че този сегмент на индустрията ще продължи да има силен растеж през периода 2017-2021 г. Проучването показва, че общо 870 милиона квадратни метра тъкани са отпечатани на дигитално оборудване през 2016 г. и са на стойност 1,29 милиарда долара. Тази бърза и изгодна пазарна експанзия се подхранва от редица фактори, включително технически нововъведения и развиващи се изисквания на крайните потребители.

Технологията на дигиталния печат може да спечели пазарен дял не само от конвенционалните технологии за текстилен печат, но и от редица други методи на багрене и декорация и предлага на текстилните предприятия широк спектър от нови възможности, включително по-къси, по-локално ориентирани вериги за доставки и способност за персонализиране в големи обеми. Като един от най-горещите пазари в областта на печата, международното изложение Fespa 2017 в Хамбург затвърди всеобщото мнение за все по-нарастващия интерес към този пазар. Голяма част от посетителите на тази част от изложението бяха крайни потребители от модата и търговията на дребно и едро, както и представители на широк спектър от компании, които извършват своята дейност в сферата на текстилния печат. Основна причина за присъствието на голяма част от тези хора бе възможността да обсъдят и проучат нови възможности в този обещаващ пазар с висок растеж.

В проучването на FESPA за преброяване на печат от 2015 г., проведено от InfoTrends, над 1000 анкетирани съобщиха, че 22% от бизнеса им се дължи на тъкани и текстил. Този значителен процент се дължи на потребителското търсене на продукт, който да отговаря на техните нужди, а текстилната индустрия като цяло преминава от масово производство към масово персонализиране.

Мираж Груп като фирма с дългогодишен опит в сферата на дигиталния печат и изложител на Fespa 2017 в Хамбург е много добре запознат с възможностите, които предоставя пазара за дигитален печат върху текстил. В следствие на това в края на 2015 година се създава „Текстилен отдел“ към „Търговския отдел“ на фирмата. Като екип, който винаги се стреми да е запознат с всички нововъведения и тенденции в сферата, фирмата реализира продажба на три машини от едни от най-големите производители на текстилния пазар D-gen принтери и Transmatic каландри. Бяха осъществени продажби на:

D-gen Teleios Hexa – принтер за директен печат на текстил. Вграден инфрачервен фиксатор. Много подходящ за рекламната индустрия.

D-gen Papyrus G5 – принтер за сублимационен печат (печат на хартия за термотрансфер).

Transmatic Calander 6540 SPORT - Специално предназначени за дигитално боядисване и подпечатване на облекло и други отрасли, които изискват изрязани панели или инженерни разпечатки.


СПОДЕЛИ:    

Принтери HP Плоскорежещи машини Zund  

Copyright © 2017 Mirage Group Ltd.