Summa представя новата лазерна система за рязане L1810 за пазара на спортни облекла Summa представя новата лазерна система за рязане L1810 за пазара на спортни облекла

Summa представя новата лазерна система за рязане L1810 за пазара на спортни облекла

14.03.2019

Summa, водещ доставчик на висок клас плотери за рязане и довършителни системи, въвежда нова серия L1810 за лазерно рязане, с което прави нововъведение в технологиите за лазерно рязане с изключителна насоченост към спортните облекла, бански костюми, дрехи, изработени със сюблимационен печат, както и пазари за технически текстил.

. Новият L1810, с неговата 1,8 м широкоформатна маса, е първата лазерно режеща машина, въведена от Summa след придобиването на CadCamTechnology (CCT). Тази машина е част от серията L на Summa и е оборудвана едновременно с изпитана лазерна технология и с подобрени характеристики.

Вим Мейс, изпълнителен директор на Summa обяснява: „Насочвайки нашето внимание към пазара на текстил, този нов старт е важна стъпка за Summa. По редица причини сме убедени, че лазерното рязане е най-добрият начин за рязане на спортно дрехи и облекло и ние сме готови да покажем на пазара предимствата, като повишена производителност, лесна употреба, прецизност и автоматизирани функции. Разработването на първия лазер L1810 с марка Summa е мощен продукт, с който да започнем. ”

Системата L1810 е изградена така, че да отговаря на изискванията за безшевно рязане на текстил за спортни облекла.

  • Обработката на спортни облекла  включва чувствителни и лесно усукващи се тъкани, лазерната система използва безконтактно рязане и дава възможност на потребителите да обработват материала с изключителна прецизност.
  • Качество на рязане, което надвишава вашите очаквания, поради на перфектно оформените, запечатани ръбове
  • Повишена производителност чрез 1,8 м конвейерна система за обработка на ролкови материали без прекъсване на процеса.
  • Всякакви деформации се разпознават автоматично от състемата на интелигентната камера, която незабавно компенсира вектора на рязане.
  • Лесна употреба и автоматизация, благодарение на съвремената опционна система Vision, която сканира материала бързо и създава автоматично вектори за рязане без необходимост от файл за рязане.
  • С технологията Vision се постига оптимизация на материала като се намаляват загубите, тъй като за лазерната състема маркери не са необходими и кройките за рязане могат да се поставят в много голяма близост една до друга, с което да подсигурят оптимална употреба на материала.
  • Поддръжката на чистотата и безопасността на околната среда са приоритет. Изпаренията са избегнати чрез внедрена състема за екстракция и така рязането с лазер не образува прах от влакната и гарантира чистота на околната среда. Районът на рязане около L1810 е изолиран така, че да отговаря на стандарт Клас 1, гарантира, че източникът на рязане с лазер е покрит по време на работа и машината спира да функционира, в случай, че капакът й е отворен.

L1810 е подходящ за рязане на текстили като такива за спортни дрехи, облекла, изработени чрез сюблимационна технология, но също така и всякакъв вид суровинни материали, използвани в индустрията с композитни материали. Всички тези материали са част от широката гама, която може да се реже с новият лазер на Summa L1810.

Още повече – използвайки опционната система Vision L1810 става най-подходящият за използване в среда с висока производителност, където се изисква бърза обработка на печатни текстили, за да се постигне по-голяма производителност за по-кратко време.

Wim Maes споделя, че „ С всеотдайността и опита на екипа си Summa продължава да се отличава като доставчик на високо-производителни решения за рязане и довършителни процеси, разширявайки покритието на своето портфолио до още по-голям брой пазари. Представянето на лазера за рязане L1810 е идеалната първа стъпка към изграждане на реноме  на фирмата като доверен парньор в текстилната индустрия. Широкият спектър от довършителни машини на Summa предоставящи изключително качество на рязане, гъвкавост и производителност ще бъдат от голяма полза на текстилната индустрия, също така успешно, както досега са били от полза на рекламния и дигитален пазар.


СПОДЕЛИ:    

Принтери HP Плоскорежещи машини Zund   

Copyright © 2017 Mirage Group Ltd.